PREKINULI SARADNJU: Boris Beker više nije Đokovićev trener!

Nemački "Bild" preneo je da je Đoković odlučio da ne produži saradnju sa nemačkim trenerom.

Đoković i Beker saradnju su počeli krajem 2013. godine. Pod njegovim vođstvom Srbin se vratio na prvo mesto na ATP rang listi. Međutim, Đoković je u finišu ove sezone izgubio prvo mesto na ATP listi, a onda su pojedini mediji objavili da će Beker i srpski teniser da raskinu saradnju.

- Nakon tri veoma uspešne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim dobar nivo igre, napravim dobar raspored i postavim nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke - rekao je Đoković.

Bekeru je ugovor istekao na kraju sezone. Nemac i Srbin su do sada imali dogovor da na kraju svake sezone sumiraju učinjeno, a potom da odluče da li će nastaviti saradnju. Ovog puta su odlučili da ne produže saradnju i da se rastanu na prijateljski način.

Đoković je sa Bekerom osvojio 25 ATP trofeja, od čega šest Gren slem titula. Po dva Otvorena prvenstva Australije i Vimbldona, odnosno po jedan Rolan Garos i Otvoreno prvenstvo SAD.

Izvor: Kurir sport

Pogledajte još